Canyon Barn / mw|works architecture + design

first_imgCopyAbout this officemwworksOfficeFollowProductsWoodGlassSteel#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesRefurbishmentAdaptive reuseUnited StatesPublished on February 26, 2018Cite: “Canyon Barn / mw|works architecture + design” 26 Feb 2018. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPartitionsSkyfoldVertically Folding Operable Walls – Zenith® SeriesVinyl Walls3MExterior Vinyl Finish – DI-NOC™ StoneShowerhansgroheShowers – Croma SelectDoorsRaynorGarage Door – Advantage SeriesConcreteSika3D Concrete PrintingSignage / Display SystemsGoppionDisplay Case – Bre-ClassSkylightsVELUX CommercialModular Skylights in Atelier Zimmerlistrasse OfficeWindowsswissFineLineSliding Windows in Villa LakesideSuspension SystemsMetawellAluminum Panels for Smart CeilingsGlassDip-TechDigital Ceramic Printing in Roofs & CanopiesSound BoothsFrameryMeeting Pod – Framery Q – Flip n’ FoldWall / Ceiling LightsAsaf WeinbroomLighting – Linestra 110 BrassMore products »Save想阅读文章的中文版本吗?峡谷谷仓 / mw|works architecture + design是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Interior Design: ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/889590/canyon-barn-mw-works-architecture-plus-design Clipboard 2013 Projects Houses Year:  United States Contractor: Nelleen Berlin Interior Design Area:  3875 m² Year Completion year of this architecture project Architects: mwworks Area Area of this architecture project Canyon Barn / mw|works architecture + designSave this projectSaveCanyon Barn / mw|works architecture + designSave this picture!© Tim Bies Photography+ 26Curated by Fernanda Castro Share Photographs ArchDailycenter_img “COPY” Woodwork:Fine WoodworkingUpholstery:Village InteriorsCountry:United StatesMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Tim Bies PhotographyRecommended ProductsDoorsRabel Aluminium SystemsMinimal Sliding Door – Rabel 62 Slim Super ThermalWindowsLibartVertical Retracting Doors & WindowsDoorsC.R. LaurenceCRL-U.S. Aluminum Entice Series Entrance SystemLightsLouis PoulsenLamps – AJ CollectionText description provided by the architects. Located in the eastern foothills of the cascades, this 3,900-square-foot renovation converted a turn of the century working barn into a three-bedroom re- treat from the city. The building was restored with the intention of creating a comfortable home while retaining much of its original form, character and history. The exterior of the building retains the bulk of its original vernacular form, but adds a deep covered porch and large operable windows and doors.Save this picture!© Tim Bies PhotographyStructural, waterproofing, and insulation requirements necessitated a nearly a complete new building including a new foundation and framing, new siding and weather barrier, and the addition of insulation throughout. In the end, an entirely new roof structure had to be built over the existing, now decorative, roof structure to bring it up to code. The existing framing and siding was carefully removed and reused as exposed interior framing elements. The living area fireplace was custom-fabricated form sheets of hot-rolled steel. Paneling, flooring, even fixtures and doors were sourced from either the original building or salvage yards. Rusting gears, levers, and wire bales found in the adjacent field were transformed into a dumbwaiter and fireplace damper controls. The dining area is lit with a custom-designed fixture created out of an abandoned bale of wire fencing. Apple crates from the property were carefully composed into wall panels flanking the stair. An existing wooden cattle holding pen was carefully removed from the barn and rebuilt as mudroom casework and a pet feeding area.Save this picture!© Tim Bies PhotographySave this picture!AxonometricSave this picture!© Tim Bies PhotographyThe kitchen island is decidedly contemporary: hot-rolled steel with an ash butcher block top. Kitchen counters are concrete. As a barn, lighting had not been a priority; as a living space, however, introducing daylight was critical. Large expanses of glass were introduced, including a trio of sliding doors that open the den to a sun porch, as well as converting the former hayloft and barn doors into a large glazed facade.Save this picture!© Tim Bies PhotographyNew interventions were carefully considered to have a modern aesthetic while at the same time working within this raw palette. A blend of preservation and intervention, this project updates an aging barn without losing the memory of its history.Save this picture!© Tim Bies PhotographyProject gallerySee allShow lessThe 10 Tallest Uncompleted SkyscrapersArticlesThe 9 Architecture Topics You Need To Know About in 2018Architecture News Share Landscape: “COPY” Harriott Valentine Engineers Manufacturers: HI-Lite Manufacturing, WindowCraft, Marine Grade Fir Plywood CopyHouses, Adaptive Reuse•United States Canyon Barn / mw|works architecture + design King Construction Photographs:  Tim Bies Photography Manufacturers Brands with products used in this architecture project Structural Engineering: ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/889590/canyon-barn-mw-works-architecture-plus-design Clipboard Allworth Designlast_img

Leave a Reply