Villarica House 2 / Mobil Arquitectos

first_img Chile Projects + 25 Share Villarica House 2 / Mobil Arquitectos Architects: Mobil Arquitectos Year Completion year of this architecture project Villarica House 2 / Mobil ArquitectosSave this projectSaveVillarica House 2 / Mobil ArquitectosSave this picture!© Nico SaiehHouses•Chile Year:  2006 ArchDailycenter_img ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/465768/villarica-house-2-mobil-arquitectos Clipboard ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/465768/villarica-house-2-mobil-arquitectos Clipboard “COPY” Houses “COPY” CopyConstruction:Rubén ParedesMaterials:Metal structure, fibre cement and wood claddingArchitects:Mobil ArquitectosCountry:ChileMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Nico SaiehRecommended ProductsDoorsStudcoAccess Panels – AccessDorDoorsSolarluxBi-Folding Doors – EcolineEnclosures / Double Skin FacadesAlucoilStructural Honeycomb Panels – LarcoreDoorsVEKADoors – VEKAMOTION 82Text description provided by the architects. FootprintThe commission for this seasonal home located in a subdivision near Lake Villarrica, required the design of a volume located at the center of the plot, to build the smallest possible footprint and a low building height. As a response, we devised a coiled shape, which like a croissant, reduces the extent of the house, sets a center within it, and has a perimeter that constructs a figure composed of many faces.Save this picture!© Nico SaiehVolume and FigureThe broken and twisted perimeter of the volume fulfills a double function. On one hand, it turns the enclosures to the exterior views, while addressing the multiple fronts imposed by the location of the house through its different faces and facades. The center of the figure in turn contains the access courtyard to the house, a common area surrounded and shared by the circulation and public rooms.Save this picture!© Nico SaiehInterior ContinuityWithin this twisted form of low-rise, efforts were made to achieve spatial continuity and light gain. Enclosures constructed lengths through the summation and extension of each other, resulting in continuity of perspectives and circulation.Save this picture!© Nico SaiehThis continuity is highlighted through a skylight that runs the sheet that covers and defines the roof of the house. Due to the requirement of a low height, making this skylight results from the break and fold of this sheet, increasing light and ventilation through the roof.Save this picture!PlanProject gallerySee allShow lessCantagua Residence / Raimundo AnguitaSelected ProjectsMaison Simon / Mathieu Noël & Élodie Bonnefous architectesSelected Projects Share CopyAbout this officeMobil ArquitectosOfficeFollowProductsWoodSteel#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesVillarricaChilePublished on January 13, 2014Cite: “Villarica House 2 / Mobil Arquitectos” [Casa Villarica 2 / Mobil Arquitectos] 13 Jan 2014. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogFaucetshansgroheKitchen MixersVinyl Walls3MExterior Vinyl Finish – DI-NOC™ Fine WoodPartitionsSkyfoldVertically Folding Operable Walls – Zenith® SeriesCultural / SportsPENT FitnessFitness Equipment – BANKA™ Weight BenchSignage / Display SystemsGoppionDisplay Case – B-ClassConcreteKrytonCrystalline Waterproofing – KIMMetal PanelsTrimoQbiss One in OfficesBricksFeldhaus KlinkerFacing Bricks – Waterstruck VascuWood Boards / HPL PanelsInvestwoodViroc Nature for FurnitureCurtain WallsMetawellFacades – Aluminum Curtain WallsHeatingFocusFireplaces – PaxfocusPatios / TerracesGlas MarteGlass Pavilion – GM Pavillon360More products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my streamlast_img

Leave a Reply