Casa la Roca / Parque Humano

first_img 2011 “COPY” Houses ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/193993/casa-la-roca-parque-humano Clipboard Casa la Roca / Parque Humano Save this picture!+ 21 Share Mexico Casa la Roca / Parque HumanoSave this projectSaveCasa la Roca / Parque Humano “COPY” Projectscenter_img ArchDaily Area:  450 m² Year Completion year of this architecture project CopyAbout this officeParque HumanoOfficeFollowProductsStoneConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesMexico CityHousesMexicoPublished on January 02, 2012Cite: “Casa la Roca / Parque Humano” 02 Jan 2012. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogSinkshansgroheBathroom Mixers – Metropol ClassicVinyl Walls3MVinyl Finish – DI-NOC™ StonePartitionsSkyfoldVertically Folding Operable Walls – Zenith® SeriesPanels / Prefabricated AssembliesProdemaProdEx Wood Facade in the Aspen Art MuseumSealantsSikaRenovation of Zeitz MuseumSinksBradley Corporation USAVerge Coordinated Soap Dispenser and Faucet SetsWoodLunawoodThermo Timber and Industrial ThermowoodAcousticFabriTRAK®FabriFELT™ for Walls and CeilingsGlassDip-TechDigital Ceramic Etch PrintingWindowspanoramah!®ah! Ultra MinimalistEngineered Wood FlooringAustralian Sustainable Hardwoods (ASH)Australian Oak Engineered FlooringLouvers / ShuttersConstruction SpecialtiesSunshades – Airfoil LuxMore products »Read commentsSave世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/193993/casa-la-roca-parque-humano Clipboard Text description provided by the architects. For the concept of this project we have taken advantage of the triangular character of the plot, the slope of the land and the views towards the Cerro Gordo´s Natural Reserve. The building has been conceived as a homogenous mass, hollowing out a huge opening with an inviting forced perspective effect caused by the asymmetric walls that frames the natural panorama. With the objective of building an interior/exterior relation, the volumetric setting of sloping walls and slabs allow the visual journey from the interior space, deeply linking the project to the existing landscape, it is the exterior landscape which organizes our interior spacesSave this picture!Recommended ProductsEnclosures / Double Skin FacadesFranken-SchotterFacade System –  LINEADoorsAir-LuxPivoting DoorDoorsVitrocsaGlass Technology in Hotel BeaulacDoorsSolarluxBi-Folding Doors – EcolineThe house is developed in two volumes separated by a garden and connected by a bridge. Parking and service areas organize the access level. From here, the stairs lead to the main access. Within the first volume, we have place on the ground level the living and dining space and the kitchen; bedrooms were placed in the second level. The subsequent volume hosts a working studio, facing the inner court. Each spaces has a proportion and a characteristic relation with the adjacent space, as well as a relation with the existing Landscape.Save this picture!The house overlooks the environment incorporating the landscape, making an atmosphere of outdoor life, reconstructing the dynamic perception of the space with an emphasis on the emotional bonds between subject and nature. Working with nature is a way of working towards the understanding of our world.Save this picture!Project gallerySee allShow lessOpen Call for Ideas: ‘How Much Does Your Building Weigh?’ArticlesAugmented Structures v1.1: Acoustic Formations / Salon2Articles Share Architects: Parque Humano Area Area of this architecture project CopyHouses•Mexico City, Mexico Year: last_img

Leave a Reply